BeNe League play-offs, Carolina Hurricanes, Trappers en WK Heren U18


Tilburg Trappers kende een moeizame eerste ronde tegen Lindau. Sommige fans zeggen ‘Trappers heeft het moeilijker dan voorgaande seizoenen en ze halen dit jaar de titel niet voor een vierde keer’. Ben jij het daarmee eens? Of zie jij dat anders?

Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn

Barend: Van de tribune gezien loopt het dit seizoen iets moeizamer dit seizoen. Maar de punten worden nog steeds binnengehaald en tegen de betere ploegen heeft Trappers het dit seizoen weer prima gedaan. Je wordt ook niet voor niets Oberliga Nord kampioen. Dat doe je door wedstrijden te winnen. Dat dit dan niet altijd met oogstrelend ijshockey gebeurt is jammer, maar daar zal Trappers niets om geven. het resultaat telt!
Tegen de ploegen uit Nord die de play-offs hebben gehaald (toch de betere ploegen, mag je vanuit gaan) heeft Tilburg een score van 19-2-4-3 (W – OW -OV – V). Dat is geen slecht resultaat. Bovendien is Trappers in de eigen Stappegoor bijna niet te kloppen en heeft het in ieder geval tot en met de halve finales thuisvoordeel. Mocht Trappers de finale halen en Peiting onderweg zijn gesneuveld, dan heeft het ook in de finale thuisvoordeel.

Jeroen: Tilburg gaat zeker meedoen voor die vierde titel op rij, ondanks het moeizame begin van de eerste ronde. Het is nu eenmaal een feit dat tegenstanders zich op andere manieren gaan wapenen tegen de gedoodverfde titelkandidaat. Het zal moeizaam gaan, maar uiteindelijk zal Tilburg “gewoon” weer met de titel naar huis gaan.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Reginald: Trappers kan de titel zeker weer binnenhalen. Anderzijds zijn de Trappers elke wedstrijd weer de favoriet, waar de tegenpartij absoluut ook eens van wil winnen. En voor de competitie an sich, zou het misschien wel eens een ander team mogen wezen; zullen ze in Tilburg niet zo graag lezen, maar kan zomaar een goed zijn.

Graeme: Dat ervaar ik zelf ook, maar het is ook typisch Trappers om zich te verslikken in een ‘minder’ team. De wedstrijden tussen Preussen Berlin en Trappers waren niet om aan te gluren. Tegen de betere teams stak Tilburg Trappers er vaak met kop en schouders bovenuit. Als er wordt gekeken naar Tilburg Trappers – Lindau Islanders. Tilburg creëerde 208 kansen tegenover de 87 kansen van Lindau Islanders over vier wedstrijden gezien. Daarbij ontbraken er een aantal spelers en stonden een aantal spelers op het ijs die niet fit waren door griep en andere kwaaltjes. De volgende tegenstander, Selber Wölfe moet ook te kloppen zijn. De tegenstanders in de (eventuele) halve finales zijn van een ander kaliber. Wanneer Trappers weer kan beschikken over alle spelers met uitzondering van Kilian van Gorp, maken de Brabanders weer een goede kans op de titel.  

Previous Penguins strijden zonder Malkin en Letang met Caps en Islanders om koppositie
Next Luleå wint als enige de eerste twee wedstrijden in de play-offs