BvB Review : Leuven Chiefs twee maal onderuit!

Chiefs Leuven Face-Off

Een lekkere bekerronde in België afgelopen weekend. Opvallend was de stunt van Cold Play Sharks met een 6-3 zege op Chiefs Leuven. Onze Reginald Delmarche blikt uitgebreid terug voor jullie.

ERA HYC Renomar foutloos voorbij Phantoms

Zaterdag stond de Antwerpse BvB derby op de affiche : Phantoms Antwerp tegen HYC Herentals. De thuisploeg kon weliswaar de openingstreffer, via Patrick Van Noten, aantekenen in de derde minuut maar kort daarop scoorde Captain Mitch Morgan zelf één keer en lanceerde vervolgens 2x op rij Shawn Hulshof, die er vlotjes 1-3 van maakte. In een Power Play, net voor de eerste dweilpauze, konden de Phantoms hun numeriek overwicht concretiseren via de 2-3 door Lukasz Bartak, op aangeven van Kevin De Winter en Van Noten jr. In de 2de periode lieten de Phantoms zich 2x ringeloren door een snel uitbrekend HYC! Vanuit penalty kill, afgewerkt door Shawn Hulshof, kon de rood-witte brigade, uitlopen naar 2-5. Phantoms probeerde de wedstrijd te doen kantelen maar het was HYC dat de netten deed trillen. Mitch Morgan scoorde zijn 2de van de avond en de 2-7 eindstand werd vastgelegd door Chad Brears; beide goals op assist van Shawn Hulshof duidelijk goed op dreef met 4 doelpunten en 2 assists.

Sharks Mechelen overmeesteren Chiefs Leuven

Cold Play Sharks Face-Off

Een andere derby, zaterdagavond, werd in Mechelen gespeeld; Leuven Chiefs kwam immers op bezoek bij Cold Play Sharks. En deze derby lag voor menigeén gevoelig; getuige daarvan de Leuvense spandoeken en vlaggen op de tribune en de Mechelse kleedkamer, gevuld met heel wat spelers met een Leuvens verleden. Favoriet Leuven Chiefs liep op het scorebord vlot weg van thuisploeg Sharks, met snelle doelpunten van Rino Dhondt en Scott Wamsganz de eerste 10 minuten. Op het ijs speelde de thuisploeg wel goed mee maar scoren lukte niet. Toen in de eerste minuut van de 2de periode Captain Dean Thurura, op assist van Alec James, de Chiefs op 0-3 zette, meenden velen dat de wedstrijd gespeeld was. Niets bleek minder waar! Thuisploeg Sharks bleef flink schaatsen en plots lukte het scoren wel! Sharks kapitein Jesse Raekelboom maakte de 1-3, Olivier Bouchard de 2-3 en net voor affluiten van de 2de periode bracht Sharks orkestmeester Marek Ziarny er 3-3 van. De Sharks maakten in eigen huis verder het mooie weer; met doelpunten van opnieuw Ziarny en Bouchard in het begin van de derde periode. In de 53ste minuut legde Stefaan Swennen, op aangeven van Wouter Vertommen, de 6-3 eindstand vast. Een opsteker van formaat voor een geteisterd Sharks Mechelen, de Leuvense bezoekers hielden aan de korte verplaatsing van amper 25 km geen punten over.

Patrick Van Noten jr scoort Chiefs K.O.

Chiefs Phantoms Face-Off

Zondagavond ontvingen de ontgoochelde Chiefs de Phantoms uit Antwerpen en deze wedstrijd stond in het teken om de strijd van de derde plek in deze Bekercompetitie. Phantoms forward Patrick Van Noten scoorde de opener op aangeven van Sean Mc Cann-Coppens en Ax L Killa in de de 2de minuut. Leuven reageerde gevat met de gelijkmaker van PJ Wouters, op assist van Alec James en Quinten Franckx. In de 2de periode bracht de 17-jarige Jeffie Versin de Chiefs op voorsprong en dit bleek het sein voor Phantoms om de kraan open te draaien. Nog voor de 2de dweilpauze scoorde Antwerp 3 maal met als goalgetters van dienst: Kevin De Winter, Patrick Van Noten en Lukasz Bartak. In de derde periode en 2-4 achter zijnde, wilde de thuisploeg wel, het scoren moest het aan de bezoekers uit Antwerpen laten. Patrick Van Noten jr scoorde vervolgens nog 3x op rij voor de Phantoms; enkel Borya Kolyasnikov kon de Leuvense achterstand even wat verkleinen met zijn tegentreffer. Met deze eindstand van 3-7 werd het een mager weekend voor de Chiefs.

Bulldogs laten zich niet verrassen

Luik Bulldogs Cold Play Sharks

En het Bekerweekend afsluiten, gebeurde in Mechelen, waar de enthousiaste Sharks leider Luik mochten begroeten. De Bulldogs, met de in het doel debuterende ex-Eater Stef Verhulst, namen het initiatief maar konden pas in de 11de minuut de openingstreffer aantekenen via Akim Ramoul. In de 19de minuut wist Mechelen zijn eerste Power Play af te ronden met de gelijkmaker van Kristof Van Looy. Binnen de minuut was Cheyne Matheson echter iedereen te snel af en bracht zo de Bulldogs weer op voorsprong, 1-2, net voor de dweilpauze. In de 2de periode maakte Bryan Henry er unassisted snel 1-3 van, maar Olivier Bouchard bracht de Mechelaars shorthanded terug op 2-3. Even later bracht Lars Engwegen op Power Play de Luikse voorsprong weer op 2 treffers. De Sharks konden weer aansluiten dankzij de 2de treffer van Bouchard, maar nog geen 10 seconden later verdubbelde Yoren De Smet de voorsprong alweer voor Luik.In een tumultueze 3de periode werden wel 158 (!?) strafminuten verdeeld aan beide teams, scoren konden enkel de bezoekers via Ramoul, De Smet, Henry en uiteindelijk was het Leon Pieper die de 3-9 eindstand kon vastleggen.