Phantoms Coach Buck Rombouts: eerste doel is Bekerfinale!


Wanneer kun je het best de coach van een BeNe League team strikken voor een goed gesprek? Alleen in de wagen op weg naar de volgende training! Reginald Delmarche sprak met Buck Rombouts, coach van Antwerp Phantoms.

Gedeeltelijk nieuwe koers

Een Phantoms dat voor een stuk toch een nieuwe weg ingeslagen is met een totaal concept. Waarbij de nieuwe hoofdcoach Buck Rombouts de actieve support heeft van Toekomstteam Coach Terence Giblen, U19-Coach Patrick Van Noten en U16-Coach Marc Franssen. ,,Ondersteuning van de hele coaching staff en de opzet dat we op één lijn zitten in zake sportieve uitbouw van de club, de jeugdopleiding en dus ook doorstroming. Toekomstgericht werken is de boodschap, ook in het perspectief van het nieuwe Antwerps IJsstadion dat er in enkele jaren aankomt.”

Tevreden

De Phantoms Coach klinkt best tevreden met het geleverde werk de voorbije weken. ,,Inderdaad, met de groep hebben we flink gewerkt deze zomer. Eerst de fysieke voorbereiding met het inschakelen van Sportscoach1ng, het team rond Gert Peeters Zo staan we sterker en kunnen we ook beter de fysieke ongemakken, zelfs blessures, beperken tot het minimum. De voorbije weken hebben we een goed oefenprogramma afgewerkt met wedstrijden tegen o.a. Neusser EV, HYC Herentals en Ratinger Ice Devils. We hebben 2 sterke routiniers verloren dit tussenseizoen, met name Tim Vos (einde carrière) en Marek Ziarny (naar Sharks Mechelen) maar hebben enkele mooie inkomende transfers gerealiseerd!

Nieuwe gezichten

Goalie en ex-international Mike Janssen komt over van HYC, sterke Quentin Rondia (na 5 jaar bij het eerste van Bulldogs Luik gespeeld te hebben) vervoegt onze aanvalslinies en achteraan komt Slowaak Marek Mravec erbij. Deze 23-jarige verdediger doorliep alle jeugdrangen van Slowaakse eersteklasser Zilina, speelde als prille twintiger vlot in de Slowaakse Divisie 2 en nu woont Marek in Temse. ,,Marek wou graag ’s avonds na zijn werk in het Antwerpse weer wat ijshockeyen. Na een sabbatjaar heeft ie nog wat tijd nodig, maar deze jongeman heeft groeipotentieel! Net als enkele eigen jongeren die, mits zij gefocust werken de komende maanden, zeker hun kansen kunnen afdwingen in het eerste team van Phantoms Antwerp.”

Doelstellingen

,,De doelstellingen voor Phantoms dit seizoen zijn duidelijk; de Bekerfinale halen en kwalificeren voor de BeNe Play Offs. En als groep groeien vanuit de jeugd naar het eerste toe met een herkenbaar sportief patroon. Drie uitdagingen die we aangaan en die, mits hard werken en weinig blessures, zullen lukken mits doorzetting en discipline van éénieder” besluit een gemotiveerde Buck Rombouts.

Previous 4-on-4: Red Eagles, uitbreiding NHL, Duchene en Zoetermeer
Next Josi nieuwe captain van Nashville Predators